,,,,,,,,,

,,,,,,,,,

sâmbătă, 18 iunie 2011

reteta carpati


foi:

3 oua
1 si 1/2 cana lapte
1 can zahar
1 cana ulei
1 - 2 înnegrite amoniac
1300 g faina

se maesteca toate ingredientele (amoniacul stins cu zeama de lamaie) si se coc 12 foi pe dosul tavii

crema 1:

6 - 7 linguri faina
1 l lapte
1/2 kg zahar
1/2 pachet unt sau margarina
1/2 ceasca apa
mirodenii

se arde zaharul pe jumatate, apoi se stinge cu apa
dupa ce s-a topit, se pune 1/2 l lapte, iar in cealalta jumatate se pune faina pana se desface, apoi se adauga peste celelalte ingrediente
se fierbe totul, amestecand continuu pana se obtine o ciulama
la sfarsit, se adauga margarina si mirodeniile

crema 2:

2 linguri cacao
1 pachet unt sau margarina
3 - 4 linguri apa
7 - 8 linguri zahar
300 g nuci macinate
2 - 3 fiole esenta de rom

se pune pe foc apa, zaharul si cacaoa si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul
cand e rece se adauga esenta si nucile

glazura:

7 -8 linguri zahar
2 linguri cacao
4 - 5 linguri apa
100 g margarina

se pun la fiert toate ingredientele si se lasa sa dea in cateva clocote
se poate topi ciocolata, in loc de glazura de cacao

ansamblare:

se lipesc foile astfel: se pune o foaie unsa cu zahar ars (fierbinte), apoi se aseaza o foaie unsa cu crema de cacao (rece) si tot asa
se lasa pana a doua zi
se taie prajitura in patrate, apoi in triunghiuri si se aseaza sub forma de piramida
pe laterale se toarna glazura fierbinte si se orneaza cu nuci macinate, pisate sau praline

Un comentariu: